Saturday, December 5

A San Fulgencio medical center is below street level


The sidewalk and ground are higher than the base of the building.  |  TONY SEVILLA

The sidewalk and ground are higher than the base of the building. | TONY SEVILLA

The residents of the urbanization The Marina of San Fulgencio they do not believe what they see every time they pass the expansion works of their medical center. The new building is below street level, almost embedded in a “hole”, and the windows are close to the ground and at the height of the sidewalk, which appears higher than the building. The ediles of the Independent Party for Nationalities (PIPN), Charo Mejías and Alfredo Contreras, have not hesitated to describe the work as “botched” and demand a rectification, since the situation in which the new building remains, which expands the facilities existing, it will make it very vulnerable to flooding as soon as it rains. «It is an area where, in addition, there are always problems with water, on a slope, so we do not understand how a planchel has not been raised to have raised the building, although afterwards a ramp would have had to be put inside to their access, ”Charo Mejías told this newspaper.

The councilor of the municipality himself, the socialist José Sampere, is also “surprised” by those works that have left the property below the level of the sidewalk. “We have already asked the technicians to see why this has been done because it is effectively at a lower level and the Civic Center is higher, and I do not know how they are going to do now to raise it,” he said.

The City Council is investing 169,000 euros in these works, after expanding the budget left by the previous PP government team with 100,000 euros subsidized by 69,000 euros. The current building has become too small with two consultations for three doctors and another one shared by the pediatrician and two nurses. “The budget was poorly made by the PP, it did not arrive for what they wanted to do and that is why we expanded it”, justifies Sampere, who is surprised by the result of the work. The project includes doubling the capacity of the ground floor of the building that houses the clinic, from the current scarce 150 square meters to more than 300. In the same building there are other municipal offices such as the local police checkpoint or the office of La Marina tourism, an urbanization that occupies 15 times more surface than the urban area. The investment will be used to reform the interior of the current building with the renovation of the bathrooms, the redistribution of rooms and the expansion of new ones such as a medical consultation, nursing, pediatrics, waiting room, staff room, bathroom and dressing room for staff sanitary, warehouse, cleaning room and waste area.

The mayor of the PIPN, Charo Mejías, is “perplexed” because “the windows are half a meter from the ground.” “That is sunken, they should have raised it more because that is going to be a big problem with the rains, because that is going to flood for sure, the windows are almost at ground level and the sidewalk is higher,” he says.

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-3066188993566428" data-ad-slot="4073357244" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
www.informacion.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *